Herkenning
Woensdag 14 april was een feest van herkenning. Zoveel bekenden uit ROCland verzameld om kennis met elkaar te delen en te leren van elkaar. Ook herkenning in het worstelen met een onderwijscatalogus, onderwijsproducten en onderwijslogistiek. Presentatie Aan het eind van de dag heeft ROC Eindhoven een presentatie mogen verzorgen. Titel: Werk in uitvoering bij ROC Eindhoven.
Ongeveer een dertigtal aanwezigen, (oa hoofd sales van Fronter uit Noorwegen) vullen de ruimte. Een prima verlopen presentatie waar Marjolijn Kleingeld vanuit het onderwijs en ondergetekende vanuit de systemen elkaar afwisselden en aanvulden. Na de presentatie heb ik tevens een kort overleg gehad met Tore Martin Skarpholt, waar ik na Edwin Verlangen, Wilfred Rubens de derde gesprekspersoon in het rijtje was. Ook hij was onder de indruk van Planning & Scores, eenvoud en de vaart van invoer. We hebben kort gesproken over enkele langlopende issues met Fronter. Hij gaf aan deze op de managementvergadering van dinsdag 20 april in te brengen.
Extra presentatie Op donderdag 15 april van 11.00-12.00 uur was er een extra ingelaste presentatie. Titel van deze presentatie: Planning & Scores: fundament van een competentiegerichte onderwijslogistiek? Korte inhoud van de presentatie: Bij ROC Eindhoven wordt het softwarepakket Planning & Scores rocbreed gebruikt. Met behulp van de applicatie wordt een compleet dossier van een student opgebouwd.( afwezigheid, begeleidingsinformatie, resultaten, etc). In Eindhoven is men nu druk doende om de onderwijscatalogus, onderwijsgids genaamd, in te richten en te vullen. Beoordelingen, voortgang in kwalificatiedossier, arrangementen, vrijstellingen en een arrangementoptimalisatie in het kader van onderwijslogistiek komen binnen handbereik. Tijdens deze sessie gaan wij met u in discussie over de vraag of Planning & Scores een goed fundament is van een competentiegerichte onderwijslogistiek.
Aanwezig diverse beleidsmedewerkers van ROC Nijmegen, da Vinci college, Horizon college, Gilde opleidingen ea. Tijdens de presentatie kwamen vragen over een OER als extract uit de catalogus, keuzeruimte en mogelijkheid van automatische arrangeerregels. Tevens was men erg geïnteresseerd in de wijze van aanpak en implementatie.
Cooperatie Aan het eind van de presentatie is het bericht rondom coöperatie op gebied van P&S op bescheiden wijze wereldkundig gemaakt.
Toekomst van Planning & Scores
Twee dagen die voor extra inspiratie zorgen.
Hoi Willem,
Bedankt voor deze info. Ik was de afgelopen dagen niet aan het werk geweest.
Ik heb je niet meer teruggebeld.Sorry.
Ik heb de presentaties opnieuw bekeken.
In een project binnen Amarantis zijn we van nOISe over naar KRD en gaan er vanf 1-8-10 2 DVS-en gebruikt worden. Trajectplanner en Eduarte Suite. Daarvoor worden momenteel processen geuniformeerd en wordt een basisonderwijscatalogus opgezet. Zoals jullie al aangaven, kan dat als teams of scholen al ver zijn met het op de juiste wijze wijze vorm geven van het onderwijsproces. Dat is nog niet overal zo. Ik stuur deze link door naar de projectleiders. Mogelijk dat daar nog behoefte is om eens wat na te vragen. Dan zal ik ze met jou in verbinding brengen.
Klasse Willem, wat jij allemaal al gerealiseerd hebt in Eindhoven.
Nogmaals bedankt.
Jos