Roadmap Fronter Y (Aleksander Petterson / Antony Moore)
Drie jaren wachten Een drietal jaren geleden is een flinke verbouwing van Fronter aangekondigd. Deze kreeg de codenaam mee “Fronter Y”. Hierop is door diverse eindgebruikers erg positief gereageerd. Fronter heeft de afgelopen 3 jaren nagenoeg stilgestaan in die ontwikkeling. Er zijn erg veel gebruikers bijgekomen en Fronter heeft veel last gehad van “groeipijnen” om al die gebruikers adequaat te laten werken.
“Y” komt er aan De aangekondigde oplevering van “Y” maakt een eind aan het wachten. Er zijn aanpassingen aan look & feel. De aangekondigde aanpassingen van digitaal inleveren en nakijken en de toetsmodule zijn bekend. De manier van integratie met web 2.0 toepassingen is nieuw. Een drietal manieren van integratie worden aangekondigd.
- Import van widgets, Universal widget api
- Koppeling met IMS learning tools.
- Fronter open api: authenticatie via single sign on, starten van een externe applicatie en vervolgens opslaan van resultaten binnen het portfolio Fronter.
Een eerste blik op “Y” Een eerste blik, keuze voor eenvoud doorspekt met werken met tabbladen en het maken van een persoonlijke keuze. Er is een driedeling op het openingspagina, toegang tot de diverse ruimtes, links naar diverse toepassingen en een persoonlijk stuk. De startpagina kent een vernieuwde flexibele nieuws functionaliteit. Het is mogelijk om gelezen berichten te verbergen / te verwijderen..
Integratie In zweden hebben diverse scholen gekozen voor een complete integratie van alle bedrijfsapplicaties met nieuws en informatie om Fronter een portalfunktie te laten vervullen. Aleksander toont een overzicht van de diverse aan te passen functionaliteiten en bijbehorende planning . Integratie met live@edu, Googledocs,is aanstaande . De divers functionaliteiten Worden met ingang van september gefaseerd uitgeserveerd. De huidige inlevermap wordt vervangen door een zo op het eerste oog eenvoudig uitziende functionaliteit met een 6 tal opties. Voor december 2010 zal deze nieuwe inleveren nakijkfunctionaliteit beschikbaar zijn. De Fronter roadmap is een feit. Het beloofde eindpunt ziet er prima uit. ”
Eerst zien dan geloven” zullen veel eindgebruikers denken. En dat geld ook voor mijzelf.